Dit is de oude versie van Komputeko. Het zal nog enige tijd bruikbaar blijven. Ga naar https://komputeko.net/ om de nieuwe versie te gebruiken.

cx, jx, gx, hx, sx en ux worden automatisch omgezet naar diakritische tekens terwijl je typt

Komputeko (afkorting van "Prikomputila terminokolekto", Esperanto voor "computerwoordenlijst") is een internetproject van E@I. Het project heeft als doel om computerwoorden op te lijsten in zoveel mogelijk talen, om correct taalgebruik te stimuleren. Vaak worden computertermen niet goed vertaald, omdat vertalers geen toegang hebben tot gratis kwalitatieve woordenboeken op het internet. We willen de mogelijkheid bieden om niet alleen een goede vertaling te vinden van een computerwoord, maar vermelden ook de bronnen (met een verwijzing er naartoe, indien van toepassing) en alternatieve vertalingen.

Op dit ogenblik (november 2018) hebben we zo'n 10.300 computertermen verzameld. 10.148 hiervan zijn vertaald naar het Esperanto, 5166 naar het Nederlands, 3961 naar het Frans, 3600 naar het Duits, 3290 naar het Spaans en 1388 naar het Pools. (Spaans en Pools zijn alleen beschikbaar via de Spaanstalige en Poolstalige interface)

Achtergrondinfo over dit project kan je vinden op Wikipedia, in het Engels of het Esperanto.


 
 
 

Downloads
Unicode-omzetter
Komputeko-boeken
Bronnen (in het Esperanto)
 
 
Toetsenbord voor vreemde tekens
Spelling- en grammaticacontrole Lingvoilo

Esperantotoetsenbord
In het Esperantoalfabet bestaan er zes diakritische tekens die je niet zomaar kan typen met een azerty- of qwertytoetsenbord: ĉ, ĝ, ĥ, ĵ, ŝ en ŭ. Tajpi is een programma dat je toelaat om deze tekens eenvoudig te typen zonder de toetsenbordindeling van je systeem aan te passen. Tajpi is getest en goedbevonden voor Windows 7, 8 en 10. Meer info over Tajpi

Ik raad SwiftKey aan voor smartphones. Het is ideaal voor meertalige gebruikers.
SwiftKey voor Android - Google Play. SwiftKey voor iOS (Apple) - iTunes.


Database: 08/11/2018 | Website: 08/11/2018